Kannikegården i Ribe

Kanikkegården i Ribe Kanikkegården i Ribe Kanikkegården i Ribe Lundgaard og Tranbergs visualisering af det færdige byggeri.
Kannikegården på Domkirkepladsen i Ribe bliver et integreret udstillings- og menighedshus.

Kannikegården er tegnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter. Den tre etager høje bygnings tag og lodrette væggge er beklædt med rødbrune teglskaller, der er tilpasset byens farveskala. Teglene måler 65 x 35 cm, de vejer 18 kilo stykket og er skåret til og skuet fast på et træskelet af et murersjak.

I 2013 blev domkirkepladsen renoveret i et samarbejde mellem Ribe Kommune og Realdania. Året før fandt man i forbindelse med udgravninger en vikingegravplads fra 800-tallet, der viser, at danskerne blev kristne 100 år før, man oprindeligt havde antaget. Der fandt man ud over en ruin af et kannikekloster også murede kister fra 1200 tallet; den højmiddelalderlige overklasse foretrak at blive begravet i murede kister.

Disse fredede fortidsminder bliver nu synlige fra et udstillingsrum i bygningen og gennem fire glasfacader i den underste etage.

Kannikegården vil blive indviet i begyndelsen af dette år.

07.01.2016

2017-08-23T09:20:39+00:00 23 augusti, 2017|