För femte året i rad utdelades den svenska byggbranschens stora pris – Årets Fasad 2019.

Priset ges till byggnader som bland annat bidrar till vackra, spännande och hållbara hus. I år tog det nybyggda parkeringshuset Vårdtornet i Norrköping hem utmärkelsen i kategorin ”Nybygge” för en fasad som ståtar med vackert och innovativt murverk.

Norrköpings industriområde kännetecknas av stora, äldre fabriksbyggnader med detaljerade murverk och ventilerade fasader. Med det nybyggda parkeringshuset nära Vårdtornet i centrala Norrköping har staden fått ett nytt tillägg till den historiskt viktiga miljön. Samtidigt sätter staden en ny standard för den här typen av byggnader. Den förbinds nämligen på ett snyggt sätt med befintlig byggnation och uttrycker djärvhet med sin unika design, detaljnivå, det vackra hantverket och en noggrannhet av högsta klass. Särskilt pekar man på de innovativt utformade tegelfasaderna, vars design och tegelpelare har ställt stora krav på precision och hantverk. Ett stort grattis till det flotta priset!

 

Läs mer om priset och vinnaren här: https://lnkd.in/dBV5hFs